Спецпрокуратурата предостави нови доказателства за водната криза в гр. Перник

...
Спецпрокуратурата предостави нови доказателства за водната криза в гр. Перник
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата предостави нови доказателства за водната криза в Перник

Спецпрокуратурата даде нови доказателства за водната рецесия в гр. Перник и други селища в района.

Прокуратурата извади свидетелски показания за водната рецесия в Перник, оповестява " Нова телевизия ".

На 16 януари 2020 година Апелативният профилиран углавен съд удостовери избраната от първата правосъдна инстанция най-тежка мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Нено Димов.

Съдът прегледа събраните от Специализираната прокуратура доказателства, включително и показаните на 15 и 16 януари 2020 година нови доказателства по делото. От тях изрично се открива, че министърът на околната среда не е положил задоволително грижи за ръководството и стопанисването на водния запас на язовир „ Студена “, с което съдействал за дефицит на вода за питейни и битови потребности за популацията на гр. Перник.

От материалите по делото се вижда, че Нено Димов - в качеството си на министър на околната среда и водите, е бил съответно и постоянно осведомен за настоящото и планирано положение на водния размер в язовира. Въпреки внезапния спад на притока и бързото понижаване на водното количество в язовира, той е разрешавал разходване на вода за промишлени потребности в поисканите от предприятията размери, въпреки те да са разполагали и с други водоизточници. По този метод Нено Димов не спазил нормативното условие за преди всичко подаване на вода от язовир „ Студена “ за питейни и битови потребности на популацията в района.

Специализираната прокуратура продължава детайлната инспекция на активността на всички длъжностни лица от държавната и общинската администрация, които имат отношение към ръководството и използването на вода от язовир „ Студена “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР