Спецпрокуратурата повдигна обвинение на 10 лица за участие в организирана

...
Спецпрокуратурата повдигна обвинение на 10 лица за участие в организирана
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на 10 лица за нелегално производство на "марков" тютюн за пушене

Спецпрокуратурата повдигна обвиняване на 10 лица за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане, предпазване и разпространяване на нарязан тютюн без нужния данък за това. Те бяха арестувани в сряда при интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Благоевград, Русе и Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Според събраните досега доказателства групата е работила от началото на 2017 година.  Участниците са се занимавали с незаконно произвеждане на тютюн за пушение и разпространяването му на крайни клиенти в цялата страна. За задачата са организирали три незаконни цеха с машини и уреди за обработка - омекотяване и ароматизиране на изделието, както и за нарязването и пакетирането му. Там е бил създаван приблизително по 1 звук тютюн за пушене седмично.

Част от упрекнатите са арестувани в миг на произвеждане на незаконната стока. Готовата продукция е била популяризирана в разфасовки по 1 кг – в пластмасови транспарантни кофички с надписи,  съдържащи имената на известни марки цигари. По време на интервенцията по обезвреждане на групата са претърсени десетки адреси и коли. Иззети са над 360 кг подготвен за приложимост артикул, както и неголямо количество наркотични субстанции.

7 от упрекнатите са арестувани за до 72 часа. Спецпрокуратурата е внесла в Специализирания углавен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР