Спецпрокуратурата е завела досъдебно производство на 31 август тази година

...
Спецпрокуратурата е завела досъдебно производство на 31 август тази година
Коментари Харесай

Разследват Елена Йончева за пране на пари чрез офшорни фирми

Спецпрокуратурата е завела досъдебно произвеждане на 31 август тази година по сигнали против народния представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Извършена е инспекция и в ДАНС и в обществените регистри за пране на пари в изключително огромни размери. Това съобщи на ексклузивен брифинг говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова.  

" През 2012 година е взето решение за основаване на взаимно сдружение, което е една офшорна компания, записана през 2011 година на Вирджинските острови. То се споделя " Офроуд " ООД. Една от фирмите взе участие с 320 000 лв. ", сподели тя.   Установили сме, че новообразуваното сдружение е разкрило банкова сметка в КТБ имало е и разплащателна сметка. Елена Йончева е била шеф на новото сдружение и тя е могла да разполага със сумите ", сподели Арнаудова.

" Сумата от 320 000 е постъпила по сметката на " Офроуд ". Как са изразходвани тези средства по-късно, с които е имала опция да оперира единствено Елена Йончева, следствието не може да откри, до момента в който не бъде снет имунитета на народния представител ", сподели Арнаудова, представена от Канал 3.

" Предстои откриване на данъчна-осигурителна загадка, на банкова загадка и всичко, което ще засегне директно правата на народните представители, чиито имунитет бе поискано да бъде лишен. Искаме да стигнем до правилни и верни заключения ", сподели тя и добави, че следва доста работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР