Спецпрокуратурата е прекратила случая „500к“ срещу бившия зам.-председател на Народното

...
Спецпрокуратурата е прекратила случая „500к“ срещу бившия зам.-председател на Народното
Коментари Харесай

Прекратиха делото 500 к срещу Татяна Дончева

Спецпрокуратурата е прекратила случая „ 500к “ против някогашния зам.-председател на Народното събрание Татяна Дончева. Това стана ясно от думите на ръководителя на институцията Валентина Маджарова на брифинг

Припомняме, че за случая по времето на 46-ото Народно заседание заяви някогашният народен представител от „ ИТН “ (ИТН) и сегашен министър на спорта Радостин Василев.

Той изясни, че в персонален диалог с Дончева тя написала на лист „ 500к “, до момента в който го убеждавала, че част от депутатите на Има Такъв Народ следва да не се подчиняват на управлението на групировката. Валентина Маджарова през днешния ден сподели, че по случая е имало предварителна инспекция от страна на Специализираната прокуратура.

" Прокуратурата завърши с разпореждане за отвод от формиране на досъдебно произвеждане ", разгласи Маджарова, представена от " Флагман ". " Актът е с вчерашна дата. ",

На въпрос няма ли данни за осъществено закононарушение, тя отговори: " Има данни, само че данните не са задоволителни, защото знаете, самата инспекция касаеше вероятно осъществено корупционно закононарушение - рушвет. За подкупа са налице и от справедлива и от субективна страна съществуването на много предпоставки. В случая проверовъчните дейности са довели до извода, че данните са извънредно незадоволителни, рехави - бих споделила, за изработката на подобен извод, че е осъществено корупционно закононарушение. Затова е предписан отвод от формиране. "

Иначе съществена тематика на брифинга бе импортиран обвинителен акт в Специализирания углавен съд против седем лица за присъединяване в проведена незаконна група за измами с финансови принадлежности, ощетила 19 български вложители с общо 3 967 687, 27 лева На съд е предаден и един съизвършител в две от измамите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР