Спецпрокуратурата дава подробности по случая Барселонагейт. Вчера, премиерът Кирил Петков

...
Спецпрокуратурата дава подробности по случая Барселонагейт. Вчера, премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Спецпрокуратурата с горещи подробности за новата димка за къщата в Барселона: МВР на Бойко Рашков крие доклада

Спецпрокуратурата дава детайлности по случая Барселонагейт. Вчера, министър председателят Кирил Петков в свое телевизионно присъединяване, уточни, че у нас е получен отчет, в който попада фотографията на предшественика му Бойко Борисов.

По думите на Петков, има подозрение за пране на 5 млн. евро, обвързвано с къща в Барселона,в която е живяла манекенката Борислава Йовчева.

Малко по-късно, експремиерът Борисов даде брифинг, на който изясни, че нито е имал къща, нито има, нито ще има в Барселона.

" Специализираната прокуратура е изпратила две заповеди за следствие на Европейското бюро на България на Евроджъст. То е сезирало испанското бюро на Евроджъст. Вчера са получени 219 страници на испански език. В незабавен порядък наблюдаващият прокурор е изготвил искане за превод на материалите, които са доказателство по българското законодателство.

Когато преводите бъдат направени, ще дадем повече информация ", разясниха от спецпрокуратурата.

" Във връзка с публикуваната информация в медиите от вътрешния министър, че в Министерство на вътрешните работи са получили информация по така наречен " Барселона гейт " са изискали цялата информация, която е с краен период 11 февруари, само че към момента не е получена`, разкриха от спецпрокуратурата.

Магистратите прецизираха, че са получили от ДАНС 26 страници документи на британски език, за които обаче няма информация

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV:

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР