Специалността Техник по автоматизация“ е защитена по смисъла на Закона

...
Специалността Техник по автоматизация“ е защитена по смисъла на Закона
Коментари Харесай

Бизнесът в Девин обучава следващо поколение техници по автоматизация

Специалността „ Техник по автоматизация “ е предпазена по смисъла на Закона за професионалното обучение и образование поради острия дефицит на фрагменти Трите най-големи компании в района - Девин ЕАД, Механичен завод-Девин АД и Михалково АД, дават късмет на младежите да останат и да се развиват професионално Компаниите, в партньорство с локалната гимназия по електротехника работят за качествено обучение и образование на фрагменти за предпочитани стопански браншове
 

Нова, профилирана паралелка започва тази есен в Професионалната гимназия по електротехника „ А.С.Попов “ в град Девин. От тази година образователното заведение обособява клас в компетентност „ Автоматизация на непрекъснати производства “ за приемането на приблизително обучение с трета степен на професионална подготовка. Сред образователните предмети в програмата на специалността има часове по цифрова схемотехника, механически средства за автоматизация, доктрина на автоматизираното контролиране, електрически машини и апарати и други.

Образователната опция се реализира с поддръжката на трите най-големи индустриални компании, регистрирани на територията на община Девин – водачът на пазара на бутилирана вода у нас Девин ЕАД, фабриката за бутилиране на минерална вода ТПК Михалково и Механичен цех.  Компаниите се сплотяват, водени от желанието да основат устойчива просветителна стратегия с практическа устременост за учениците в град Девин и покрайнината. Те обезпечават месечна стипендия на 9 ученика, които започват образованието си в профилираната паралелка.  Предвидени са платени стажове в индустриалните предприятия на трите комании. В ход са също диалози за обезпечаване на общежития за учениците, които не живеят в град Девин. Съвместно с учебното управление, фирмите изследват опциите за ремонт и основаване на условия за посрещане на ежедневните потребности на всеки един възпитаник. След завършването на междинното си обучение, децата ще имат опция за професионално развиване в една от трите компании.  

 „ От 26 години Девин ЕАД е мотор на икономическия и обществен разцвет в района. Ние сме огромен вложител и водещ шеф в регион с обичайно висока безработица. Стремим се да сме образец за отговорно водачество и имаме дълготраен ангажимент към развиването на града. Инвестираме в просветителни и обществени начинания, продуктови нововъведения и нови технологии, грижим се за опазването на околната среда и на естествените запаси, развиваме и промотираме своите чиновници. Обучителната стратегия в локалната гимназия е още един израз на грижата и отговорността ни към напредъка на локалната общественост “, показа Томас Кренбауер, изпълнителен шеф на Девин ЕАД.   

Професията „ Техник по автоматизация “ страда от дефицит на квалифицирани фрагменти в района на Девин, а търсенето от страна на фирмите пораства. Специалността е предпазена по смисъла на Закона за професионалното обучение и образование. Дипломиралите се „ техници по автоматизация “ могат да провеждат и контролирaт дейностите по поддържане и употреба на механически устройства в границите на разнообразни по тип автоматизирани системи.

Инициативата на трите компании и Професионалната гимназия по електротехника „ А.С.Попов “  се употребява с поддръжката на локалната власт, Регионалния инспекторат по образованието, управлението на учебното заведение и се приветства от необятната общност.  

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР