Специално обучен плъх герой получи златен медал от британска благотворителна

...
Специално обучен плъх герой получи златен медал от британска благотворителна
Коментари Харесай

Плъх герой получи златен медал СНИМКИ

Специално подготвен плъх воин получи златен орден от английска благотворителна организация за оказване на помощ при откриването на смъртоносни мини в Камбоджа, осведомят локалните организации.

Магава, африкански великански плъх, получи дребен златен орден от английската ветеринарна благотворителна организация PDSA по време на онлайн гала за работата си в азиатската страна.
 Снимка 497779
Източник: ЕПА

Плъхът е разкрил 39 мини и други 28 експлозива досега. Помогнал е за прочистването на повече от 141 000 квадратни метра земя, което е равно на 20 футболни стадиони.

Наградата е връчена за изключителна "отдаденост, умения и смелост ".

Магава е най-успешният випускник на неправителствената организация Apopo в Танзания, която от 90-те година на предишния век тренира по този начин наречените плъхове HeroRATs, които са подготвени да откриват отделяни от експлозиви химикали и да алармират.

Гризачи като Магава, малко по-големи от елементарните плъхове, са задоволително леки, с цел да избегнат задействане на мините.
 Снимка 497777
Магава може да претърси повърхност с размер на тенис игрище за 30 минути. Тази задача може да се извърши от хора за четири дни с металдетектор.

Магава е първият плъх, който получава премията на PDSA. Предишните спечелили са били кучета, коне, гълъби и котки.

Десетилетия война оставиха доста невзривени муниции в Камбоджа. От 1992 година са отстранени над два милиона мини, въпреки че съгласно някои калкулации на територията на страната има още милиони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР