Специално адаптирана прожекция на филма Пътуване към мечтата ще се

...
Специално адаптирана прожекция на филма Пътуване към мечтата ще се
Коментари Харесай

Адаптирана прожекция на филма Пътуване към мечтата в кино Люмиер

Специално приспособена прожекция на кино лентата " Пътуване към фантазията " ще се състои на 2 декември от 18 ч. в кино " Люмиер ". Филмът е едно от специфичните събития на " Киномания " и се осъществя взаимно с фондация " Светът на Мария " и с поддръжката на Столичната стратегия " Култура " към Столичната община. Филмът на Тайлър Нилсън и Майкъл Шварц е основан в духа на пътешествията на Марк Твен - история за най-голямото премеждие в живота на Зак, млад мъж със синдром на Даун. Зак заобикаля от пансиона, в който живее, намира се с Тейлър, който има своите проблеми, и, преследвани, двамата пътуват из щата Каролина, с цел да осъществен фантазията на Зак да стане професионален войник. Ролята на Зак се извършва от артиста със синдром на Даун - Зак Готсаген.

Любопитното към основаването на продукцията е, че Зак среща инцидентно двамата режисьори и напълно откровено им споделя, че желае да бъде кинозвезда. И когато те се пробват по допустимо най-дипломатичния метод да му обяснят, че това е нереална цел, той просто им споделя: " Тогава вие напишете и режисирайте филм и аз ще бъда неговата звезда. "

Животът на самия Зак в никакъв случай не е бил елементарен. Трябвало е да поставя неистови старания, с цел да реализира нещата, които ние одобряваме за обезпечени. Малко след раждането му лекарите посъветвали майка му Шели да го даде в особено институция, защото нямало да може да върви и да приказва. Тя отказала.

Филмът е със надписи и симултанен превод посредством самостоятелни приемници и слушалки и разрешава да бъде гледан от хора, които се затрудняват в четенето на надписи. Прожекцията е отдадена на 3 декември - Международния ден на хората с увреждания.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР