Специални системи за оросяване ще бъдат поставени на спирките и

...
Специални системи за оросяване ще бъдат поставени на спирките и
Коментари Харесай

Слагат системи за охлаждане на спирките на градския транспорт в София

Специални системи за оросяване ще бъдат сложени на спирките и публичните места в столицата. Те ще разпръскват вода в тази ситуация на високи температури през лятото. Иновацията е част от проект на Столична община за акомодация към климатичните промени в интервала 2019- 2025 година. Той ще бъде гласуван на съвещанието на СОС.

София

В проекта влизат голям брой ограничения за облекчение на резултатите от световното стопляне в столицата. Част от тях са озеленяване на покриви, създаване на чешми и фонтани, разнообразни тласъци за градското земеделие, засаждането на огромен брой дървета в зони в който няма, развиване и създаване на трамвайният превоз.

Новата система на спирките ще работи за обезпечаване на температурен комфорт посредством изстудяване. Цяла система се чака да коства към 100 000 лв.. Близо 200 000 лв.. пък е сумата за покривното озеленяване. Набелязаните в проекта промени би трябвало да бъдат приложени до 2025 година

Това е една от общо 85-те точки, които ще прегледа Столичният общински съвет на съвещанието си в четвъртък. На дългата сесия общинските съветници ще разискват 15 отчета, импортирани от основния проектант Петър Диков. 31 други отчета пък са импортирани от разнообразни районни кметове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР