Специалната военна операция на руските въоръжени сили в Украйна има

...
Специалната военна операция на руските въоръжени сили в Украйна има
Коментари Харесай

Поколение на герои: Великата победа от 1945 и операцията в Украйна от 2022

Специалната военна интервенция на съветските въоръжени сили в Украйна има за цел да демилитаризира и денацифицира някогашната руска република, упоена от националистическа агитация. Значителен брой пленени бойци от въоръжените сили на Украйна с нацистки татуировки по телата и украински военни знаци, стилизирани като атрибути на Третия райх, са най-хубавото доказателство, че нацизмът се оказа по-упорит, в сравнение с изглеждаше на 9 май, 1945 година

Тогава изглеждаше, че човечеството, минало през ужасите на нацистките концентрационни лагери, изгорените в Катин и Бабий Яр, вечно ще отхвърли идеологията на расовото и друго предимство на един народ над различен. Но се случи друго.

Първо, някогашните западни съдружници на Съюз на съветските социалистически републики в антихитлеристката коалиция одобриха високопоставени нацистки босове да служат във военно-политическите и разследващите структури на Съединени американски щати и НАТО - Гудериан, Манщайн, Халдер, Кеселринг, Оберлендер, Хойзингер, Гелен. Общо има към хиляда души, 16 от тях са очевидни военнопрестъпници.

След това, против свещения празник на Великата победа на руския народ във Великата отечествена война, западната агитация стартира същинска осведомителна война. Тя продължава през всичките седем десетилетия и резултатите й са такива, че младежите в Съединени американски щати, Канада, Франция, Испания, Япония, Южна Корея, Нова Зеландия и Австралия считат за спечелили на хитлеризма американските, а не руските бойци.

А в Южна Америка мнозина считат, че Съединените щати, а не Съюз на съветските социалистически републики, са дали главния принос за провалянето на Третия райх. Авторът на тези редове имаше опция персонално да чуе такава версия от жител на една от латиноамериканските страни.

Принудила Европа посредством медиите и Холивуд да повярва в неналичието на руски героизъм, американската агитация нахлу на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики, в това число Украйна. Сега потомците на руските бойци спечелили се трансфораха в нейна целева публика. Поколението ветерани оредяваше с годините, нямаше кой да съобщи загатна за Великата победа на идващите генерации, които бяха под мощния агитационен напън на западната пропаганда.

От първите дни на независимостта Украйна стартира да се омаловажава приносът на Съюз на съветските социалистически републики за успеха над обладания от демони фюрер. Първо, тъй като беше належащо да се обоснове целесъобразността на отделянето от СССР; второ, тъй като за разлика от бойците и командирите на Червената войска, наказателите на ОУН-УПА * бяха оповестени за герои.

В доста украински университети историята на Украйна се учи благодарение на учебници, предоставени гратис от канадското държавно управление. Авторите на учебниците са избягали украински националисти и историята на Великата отечествена война, както и цялата руска история, беше показана в тях надлежно.

Канада, както и Съединените щати, са посочени в годишния отчет на съветското външно министерство „ За обстановката с възхваляването на нацизма, разпространяването на неонацизма и други практики, които способстват за ескалацията на актуалните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и обвързвана с тях назадничавост “ като най-активните извратители на истината за войната от Втората международна война.

Западът се нуждаеше от идеологияjd против Победата, с цел да култивира неонацистки настроения покрай западните граници на Евразия, защото неонацизмът е главният зложелател на съветската страна и съветската история.

Това е най-ефективният идеологически инструмент за попречване на евентуалното доближаване на постсъветските гранични райони с Русия. Съединени американски щати и НАТО знаеха, че в случай че една постсъветска република е инфектирана с неонацизъм, тя автоматизирано отпада от евентуалните участници в евразийската интеграция. Русия не се интегрира с нацистите.

В една или друга форма неонацизмът в Украйна съществува през всичките 30 години от нейната самостоятелност. Никой украински президент, макар че някои от тях бяха считани за " проруски ", в никакъв случай не се е опитвал да изкорени неонацистките настроения. Напротив, той резервира носителите на тези настроения за случая, когато ще се наложи да се покаже на Русия „ кузкината майка “, в случай че зародят несъгласия.

И незабавно щом на Кравчук или Кучма, Юшченко или Порошенко се стори, че съветското въздействие в страната r; доближава нежелано за тях равнище, те пуснаха от развъдника подготвени националисти, т.е. неонацисти, крещящи русофобски лозунги за Бандера и Шухевич. Янукович също не избяга от това, а за Зеленски няма какво да се каже.

На процедура няма морална отдалеченост сред актуалния украински шовинизъм и неонацизма. Тези понятия могат да се смятат за синоними. Но за доста украински жители това не е толкоз явно и те имат вяра, че неонацизъм не съществува в тяхната страна.

Те мислят по този начин, тъй като виждат нацизма единствено в кинематографичните фигури на нацистите с шмайзери и палта с цвят на мишка. Те не схващат, че неонацизмът се е трансформирал в идеология, допустима за действителностите на 21-ви век. Хитрият Чърчил вярно сподели: „ Бъдещите фашисти ще се назовават антифашисти “.

Приличат ли актуалните неонацисти в Германия, Италия и други европейски страни на нацистите на захласнатия от демони фюрер? Разбира се, че не. Но това не им пречи да бъдат неонацисти и се смятат за такива в полицейските отчети.

В какво се показва украинският неонацизъм? В отвод да честват 9 май; в тържественото заравяне на ветерани от ОУН-УПА в Западна Украйна с почетен часовой под формата на нацистки бойци и набези против ветерани от Великата отечествена война; в похвални плакати в чест на дивизията на Секретен сътрудник " Галиция " * и в съществуването на пронацистки политически партии и придвижвания ( " Свобода " *, " Десен бранш " * и др.); при равнене на облаги на спечелилите от нацизма и някогашните полицаи; в възбраната на Знамето на успеха и акцията " Безсмъртен полк " ; при безнаказано поругаване на монументи на жертвите на нацизма; в препечатването на книги от автори-националисти, които са сътрудничили на нацисткия режим; при издигане на знамената на УПА върху постройките на градските администрации в цяла Украйна.

Основателят на интегралния украински шовинизъм Дмитрий Донцов (провъзгласен за воин и родолюбец в Украйна) написа: „ Не се опасявайте да се признаете за фашисти, тъй като това сме ние “. Какви още доказателства са нужни за съществуването на украинската версия на неонацизма?

Наскоро депутатът от Върховната Рада на Украйна Максим Бужански съобщи, че не би трябвало да се разрешава на Русия да приватизира успеха над фашизма. Да приватизираме?!Не повтаря ли Русия от година на година, че Великата победа е станала допустима с помощта на приноса на всички нации на Съюз на съветските социалистически републики?

И нали през 90-те Украйна хвърляше исторически имитации като многосерийния документален филм " Приятел на света. Украински рахунок " ( " Втората международна война. Украинска версия " ), в който се споделяше, че няма другарство сред народите, само че всяка нация е имала своя лична война с нацистите и в интерес на колониалната политика на Москва?

Думите на Бужански за Победата са идеологически трик в опит да се измъкне почвата под обвиняванията към сегашните украински управляващи, че се подчиняват на неонацизма. Това е пропагандна измама за даже споменът за Великата отечествена война да бъде подложен в услуга на киевския режим.

Ако Киев откровено желае да уважи Великата победа, той би трябвало да се откаже от независимостта, тъй като руските войници-освободители се бориха за единството на народите на Съветския съюз, а Бандера се бори за самостоятелна Украйна. Честването на 9 май и деня на независимостта е морално несъгласие, тъй като едното отхвърля другото в логическия му смисъл.

Ако Украйна в действителност уважава паметта на Великата отечествена война, за какво Вечният огън още веднъж се възпламенява в украинските градове единствено с идването на съветски войски там? Защо Вечният огън не беше горял преди години? Защо всички скулптури на герои-пионери бяха унищожени в местоположението на украинските войски в в този момент освободената Волноваха (ДНР)?

Защо статуята на Зоя Космодемянская беше съборена в Чернигов? През 1941 година нацисти от 197-а дивизия на Вермахта хвърлиха примка на врата на Зоя, а през 2022 година украинските фашисти от локалната териториална защита.

Военнослужещите от въоръжените сили на РФ в Украйна не престават делото на своите дядовци, спечелили, избавили света от кафявата чума. Днес в Украйна мястото на кафявата чума е заето от „ жълто-синята” чума и с нея би трябвало да се оправят по същия метод, както с нейния идеологически предшественик – нацисткия режим. Руските бойци влизат в борба под Знамето на успеха, свещено за всеки руснак, и това провокира необикновен яд в киевската агитация.

Украинските войски се бият под знамената на УПА и други бандеровски и съвсем нацистки знаци, което неведнъж се удостоверява от видеоматериали.

Някой ще каже: това са единични случаи, не повече. Дори и да е по този начин (макар че въобще не е така), за какво украинската прокуратура не образува наказателно дело за пропагандиране на нацизма? Чували ли сте за най-малко един украински екстремист, изправен пред съда за нацистки трикове? И няма да чуете. И за какъв обособен случай на нацистка агитация можем да приказваме, в случай че украинските неонацистки групи са публично включени във властовите структури на Украйна?

Киевският режим непрестанно повтаря: съветската войска би трябвало да се върне на позициите, които заема от 24 февруари, украинците не желаят да бъдат освободени от Русия. Да, мнозина не желаят, тъй като толкоз са привикнали с идеологията на Бандера, че не виждат нейната неонацистка същина.

В края на краищата формалната агитация споделя на украинците не за това по какъв начин наказателите от ОУН-УПА са изклали цивилни и са служили на Хитлер, а за това какъв брой благородни борци са те за волята на Украйна.

Дали доста германци в Третия райх са желали да бъдат освободени от нацизма от Червената войска? И какво, трябваше да се задоволи желанието на нацистките бюргери и да се оставят уединено с техния родолюбив нацизъм?

Не всички поданици на украинските градове, окупирани от съветски войски, са съгласни да живеят под съветско ръководство. Особено притеснителна за някои е опцията Херсонската национална република и сходни държавни формирания да се появят на картата.

Всички германци в Германска демократична република ли желаеха да живеят под Германска демократична република? Не са ли тачели скрита преданост към фюрера и ненавист към съветския народ-освободител? И какво, трябваше да оставим цяла Германия на тази група гневни идиоти?

Никой не е отговорен за протичащото се в Украйна, с изключение на самите поданици на Украйна, забележителна част от които, за жалост, се поддаде на пропагандата на Бандера и не помни кого са победили техните дядовци и прадядовци през 1945 година

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР