Специалната категория е насочена към преподаватели за създаване на упражнения

...
Специалната категория е насочена към преподаватели за създаване на упражнения
Коментари Харесай

Кандидатстването в конкурса за учители на Samsung Solve for Tomorrow продължава

Специалната категория е ориентирана към преподаватели за основаване на извършения с добавена действителност (AR)
Конкурсът Solve for Tomorrow на Samsung България продължава да приема кандидатури в специфичната си категория, отдадена на учители, обвързвана със основаване на извършения с добавена действителност (AR) с инструмента Smart CreatAR. Кандидатстването за нея е отворено до 24:00 ч. на 31.01.2023 година, а до 06.02.2023 година ще бъдат оповестени и 3 полуфиналисти. Всеки преподавател, който желае да вземе присъединяване в състезанието следва да бъдат изпрати поръчка през формата за присъединяване на уеб страницата на състезанието.

В България програмата Solve for Tomorrow се развива за първи път през тази година, като с изключение на състезанията в няколко категории – 3 за възпитаници и 1 за учители, дава и безвъзмездни образования за учители от цялата страна. Те са разпределени в две посоки – по дизайн мислене и по основаване на образователно наличие с добавена действителност (AR). Програмата на всяко образование е насочена към практиката и е предопределена за необятен кръг от педагогичен експерти, като се организира при авансово образувани групи от най-малко 15 души.
-->
До момента са се провели общо 16 образования, от които 11 за дизайн мислене и 5 за AR. В тях се включиха над 320 учители от 36 града. Целта им е да помогне на учителите както за присъединяване им в специфичната категория, по този начин и за подготовката на младежите за останалите три посредством използване на планово основано образование и поощряване на STEM уменията.

За месец декември, като част от Solve for Tomorrow, са планувани още общо 3 образования – 2 по дизайн мислене и 1 по основаване на образователно наличие с добавена действителност (AR). Желаещите да получат повече информация за графика и изискванията за присъединяване могат да посетят уеб страницата на фондация „ Образование 5.0 “, които са уредник на образованията и главен сътрудник на Samsung България в този план.

В ученическия конкурс на програмата, чието кандидатстване завърши предишния месец, се включиха над 200 възпитаници и повече от 60 учители, които изпратиха над 80 новаторски хрумвания. От тях 9 тима събраха най-високи оценки от журито и бяха определени да продължат в идващия стадий на стратегия като полуфиналисти. В момента всеки от определените екипи е в развой на прекосяване през менторска стратегия и работа по първообраз на концепцията си.

Победителите в учителския и ученическия конкурс ще бъдат оповестени по време на особено събитие, което ще се организира през март 2023 година За повече информация, следете
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР