Специална военна операция доведе до наистина тектонични промени в руското

...
Специална военна операция доведе до наистина тектонични промени в руското
Коментари Харесай

Време е “Грийнпийс” да си ходи от Русия

Специална военна интервенция докара до в действителност тектонични промени в съветското общество, през днешния ден въобще да не приказваме за мобилизацията. Текущите събития изведоха на повърхността на публичното внимание доста събития, трендове, обстоятелства, а методът, по който страната и обществото реагират на тях, свидетелства за безспорно възстановяване както на това общество, по този начин и на атмосферата в съветските граници. Министерството на правораздаването и Генералната прокуратура получиха предложение за признание на “Грийнпийс ” за задграничен сътрудник. Тази самодейност беше показана от депутата от Държавната дума Александър Якубовски, който вярно означи, че активността на това сякаш чисто филантропично съдружие повдига напълно разумни и основни въпроси.

Поводът за изпращане на настояването на депутата беше последната акция на северното поделение на “Грийнпийс ”, което гневно нападна финландските енергийни компании за закупуване на полутечен природен газ от Русия. Еколозите подлагат на критика безотговорните финландци: купувайки съветски ВПГ, поддържат експанзията против Украйна. В същото време, незабавно щом информацията за сигнала на депутата пред способените органи трепна, съветският клон на “Грийнпийс ” мигновено се нахвърли с обвинявания. Заяви с безспорна убеденост, че не може да бъде приета за задграничен сътрудник, защото се занимава извънредно с екологични действия, а не с политика, и също по този начин не поддържа никакви политически придвижвания.

Докато съветските фенове на зеления свят се пробват да се скрият в мрежа от словоблудства, единственият въпрос, който поражда измежду народа, който следи активността на “Грийнпийс ”, не е за какво се пробват да придадат статут на задграничен сътрудник, а за какво толкоз късно.

От официална позиция “Грийнпийс ” в действителност не е част от никакво политическо придвижване, само че отново споделям, това е чиста казуистика. Съвременният свят от дълго време се е отдалечил от директните и недвусмислени формулировки, живеем във време на хибриди, когато разнообразни единици се бият на полетата на опосредствани войни - и без ясна държавна обвързваща единица. Най-яркият образец за това е Украйна, в чиято войска през днешния ден можете да срещнете представители на половината западен свят, макар че официално те не са там. “Грийнпийс ”, макар че се нарежда като организация с извънредно доброжелателни и благотворителни цели, в действителност е инструмент за директно въздействие върху избрани страни и организации, като последните по необичайно съвпадане включват извънредно геополитически съперници на Съединени американски щати.

Нека си спомним какви други начинания във връзка с Русия тази организация се опита да прокара с ултиматуми.

“Грийнпийс ” настоя държавното управление на Руската федерация да ограничи програмата за въвеждане на съвременни инсинератори за боклуци. Тази стратегия е основана особено за закъснение на геометричния напредък на градските сметища, трансформирайки отпадъците в сила, която ще бъде ориентирана към отопление на домове и обезпечаване на електричество. Тази самодейност, апропо, беше ориентирана, наред с други неща, към разчистване на сметища, насъбрани от руската ера в арктическата зона. Тук би трябвало да се означи, че еколозите въобще не се притесняваха от увеличението на броя на заводите с технология W2E (waste to energy - от боклук до енергия) в европейските страни, само че незабавно щом взехме решение да пренесем положителната самодейност на съветска земя, те ненадейно трансформираха мнението си.

През април тази година представители на “Грийнпийс ” (разбира се, с чисто екологична цел) желаеха възбрана на вноса на въглища в страните от Европейски Съюз. Само не на всички въглища, а извънредно на съветските. Любителите на природата блокираха железопътна линия край Коверхаар, по която се доставяше гориво за Финландия от съветската компания “Сибантрацит ”.

Същите тези жители не толкоз от дълго време подвигнаха същинска нервност, плашейки съветското и западното общество с хипотетично всеобщо изхвърляне на радиоактивни субстанции. Представители на “Грийнпийс ” увериха, че в региона на Челябинск в едно от предприятията на “Росатом ” е имало приключване на изотопи на рутений-106. Бурна активност се разпростира към индустриално обединяване „ Маяк “, дружество от национално значение. Още от времето на Съюз на съветските социалистически републики “Маяк ” създава и основава съставни елементи за нуклеарни оръжия, тук се създават и разнообразни изотопи, които след това се изпращат в съветски и задгранични атомни електроцентрали. Момчетата от " Грийнпийс ", под прикритието на хипотетична повреда, желаеха - нищо по-малко от нищо - да се спре завода, който подсигурява държавната сигурност.

Отделна точка, на която псевдоеколозите обръщат изключително внимание, обичайно са съветските и прилежащите водноелектрически централи. Когато Монголия разгласи проекти за създаване на вВЕЦ “Шурен ” и язовир на река Орхон, с цел да отклони потока на реката към Гоби, както и язовири на реките Егиин-Гол, Тола и Делгермурен, нашите герои пуснаха цяла информация акция. Както нормално, в този случай беше измислена най-ужасната история, че екосистемата на реките ще бъде нарушена и Байкал съвсем ще пресъхне изцяло. Беше през 2013 година, от този момент Монголия се отхвърли от построяването на Водноелектрическа централа “Шурен ”, заменяйки я с покупка на електрическа енергия от съветски водноелектрически централи, само че модернизира и усили потенциала на други сходни уреди. Стотици хиляди туристи всяка година могат да се уверят, че Байкал не е липсващ и равнището му не е спаднало.

Няколко години преди този момент бранителите на всичко положително и зелено желаеха да спрат Саяно-Шушенската, Евенкийската, Мотигинската Водноелектрическа централа в Красноярския край, както и каскадата от водноелектрически централи в Якутия и Тверски район. Твърди се, че са остарели и е рисково да се употребяват.

“Грийнпийс ” беше извънредно деен по време на локални демонстрации в Башкирия, като по всевъзможен вероятен метод разпалваше пристрастеностите към промишленото произвеждане на сода. Всичко би било наред, в случай че не знаехте, че става въпрос за основното дружество " Башсода ", което в действителност е градообразуващо за град Стерлитамак и където работи съвсем всеки трети гражданин на града.

Черешката на тортата без подозрение е демаршът на “Грийнпийс ” против цялата съветска нуклеарна промишленост. Прекрасните момчета и девойки желаеха една дреболия от управлението на Руската федерация - кардинално да се откаже от потреблението на нуклеарна сила, т.е. да не строи нови атомни електроцентрали и да изведе от употреба съществуващите допустимо най-скоро. Само за схващане: “Грийнпийс ” желае страната ни да се откаже от една пета от най-надеждното и на ниска цена генериране на електричество. Освен това, видимо политически неутралните момчета желаят да обезсилят изцяло неповторимите научни разработки на съветските нуклеарни учени, реактори на бързи неутрони, реактори с МОКС-гориво и доста други. Вместо реактори от потомство III+ и абсолютно водачество на международния пазар на реакторостроене, Русия е поканена да строи повече вятърни турбини. Както във Англия, да вземем за пример, където цените на електрическата енергия се утроиха и учетвориха единствено през последните шест месеца, а енергийната рецесия принуди държавното управление да анулира мораториума върху производството на нефт и газ посредством фракинг.

При тази извънредно суха и повърхностна селекция единственото, което ме учудва, е за какво Грийнпийс въобще продължава да работи у нас.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР