Специална комисия към Руската космическа агенция „Роскосмос“ разследва инцидента с

...
Специална комисия към Руската космическа агенция „Роскосмос“ разследва инцидента с
Коментари Харесай

Русия разследва американски астронавти за саботаж на космическия кораб Союз

Специална комисия към Руската галактическа организация „ Роскосмос “ проверява случая с разхерметизирането на галактическия транспортен съд „ Союз “, оповестява вестник „ Комерсант “.
Сред главните версии на следствието е умишлена щета от страна на американски астронавти, добавя БГНЕС.
Според вестника допустимо е дейностите на американските астронавти да са били предизвикани от заболяване на един от тях и желанието им час по-скоро да се завърнат на земята, с цел да може той да получи съответни здравни грижи .
Според неназован източник до момента комисията е открила, че пробивът на обшивката е бил изработен, когато корабът към този момент се е намирал в галактическото пространство. На причинителя са му били нужни няколко опита, а оставените следи са присъщи за работа в безвъздушно пространство. Не е изключено да става въпрос за несанкционирано навлизане на американци на борда.
Според „ Комерсант “ от „ Роскосмос “ към този момент са изискали от НАСА копие на записите от персоналните видеокамери на астронавтите и техните медицински картони. В случай, че от американска страна откажат съдействие „ всевъзможни спомагателни въпроси по отношение на тяхната съпричастност към случая ще бъдат непотребни “, счита източникът.
На 11 септември ръководителят на Руската галактическа организация публично съобщи, че комисията не е могла да дефинира точните аргументи за пробива в обшивката на галактическия транспортен съд „ Союз МС-09 “. Според него „ обстановката е доста по-сложна “ от предстоящото. Рогозин обаче отхвърли да разяснява версията за бойкот от американски астронавти.
Припомняме, че в нощта на 30 август на борда на Международната галактическа станция беше открито приключване на въздух. Екипажът ревизира всички отсеци и откри микропробив в корпуса на галактическия транспортен съд „ Союз МС-09 “.
Първоначално се смяташе, че пукнатината е вследствие на конфликт с микрометеорит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР