Специална експозиция представя Андрей Даниел в Софийската градска художествена галерия

...
Специална експозиция представя Андрей Даниел в Софийската градска художествена галерия
Коментари Харесай

„Андрей Даниел. Между две епохи“ - два месеца на два етажа в СГХГ

Специална експозиция показва Андрей Даниел в Софийската градска художествена изложба (СГХГ) до 13 юни, а откриването е с вернисаж на 13 април (вторник, 17.00 ч – 20.00 ч).

Тя е специфична, тъй като е замислена още през 2019 година и даже художникът стартира подготовка с екип на галерията, само че ненадейно ни напусна. Това постанова  преосмислянето на целия план, на неговото разширение и основаването на албум, с включена биография и каталожна част, представяща неговата живопис в последователен ред, описа пред Радио София Аделина Филева , шеф на СГХГ.

„ Запазихме определеното приживе от създателя заглавие – „ Между две столетия “ и произлизащата от него концепция за развиване на изложбата. Тя стана богата и разнообразна. Андрей Даниел е работил по доста и разнообразни тематики. Има доста сензитивност и откровеност в неговото изкуство. Галерията се оказа тясна. “

От издирените и разказани в изданието повече от 500 живописни произведения посетителите ще могат да видят над 160 от тях ситуирани на двата етажа на СГХГ.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР