Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър

...
Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър
Коментари Харесай

Специализираният съд върна делото срещу Румен Овчаров


Специализираният съд върна на прокуратурата делото против някогашния енергиен министър Румен Овчаров, съобщи Българска телеграфна агенция. Овчаров е обвиняем за умишлена занемареност и длъжностно закононарушение. Става дума за интервала 2006-2007 година, когато Овчаров, съгласно прокуртурта, не положил задоволително надзор във връзка с Мини " Бобов дол ". В резултат, съгласно прокуратурата, е настъпила вреда за близо 9 млн.лв.

За днешното съвещание сдружението и Министерството на енергетиката не изпратиха свои представители. А Министерство на финансите не предявява рекламация към Овчаров. Така нито една институция не прояви интерес към това да предяви иск.

Защитата на Овчаров - Васил Василев напомни тезата си, че прокурори от градската прокуратура нямат право да вземат участие на дело в спецсъда, още повече с нарочна заповед на основния прокурор.

Защитата изиска делото да бъде върнато на прокуратурата, тъй като в обвинителния акт имало редица пороци и по този начин не можело да се гради отбрана.

Съдът се съгласи, че има неясноти в обвинителния акт и по този начин Овчаров нямало по какъв начин да разбере в какво тъкмо е упрекнат. А с цел да се провежда съответна отбрана би трябвало да се уточнят редица дати в обвинителния акт. Това не може да се случи в хода на процеса.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР