Специализираният съд ще гледа на 22 януари делото срещу Николай

...
Специализираният съд ще гледа на 22 януари делото срещу Николай
Коментари Харесай

Продължава делото срещу Баневи

Специализираният съд ще гледа на 22 януари делото против Николай и Евгения Баневи. Обвиняема в процеса е и майката Мария Банева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Николай, Евгения и Мария Баневи са упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група (ръководена от Николай Банев) основана за данъчни закононарушения, пране на пари и длъжностни присвоявания. Евгения Банева е упрекната като помощник на брачна половинка си. Мария Банева ще дава отговор пред съда за присъединяване в проведена незаконна група.

Обвиненията завариха Николай и Евгения Баневи в Ница в края на 2018 година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември 2018 година

На 21 октомври 2019 година Специализираният углавен съд остави в ареста Николай Банев, който изиска мярката му да бъде променена в по-лека. Това искане беше отправено, откакто плануваните разпити на очевидци по делото бяха отсрочени поради неналичието на счетоводни документи, които да потвърдят изказванието на прокуратурата, че Банев не е заявил правилни суми от сдруженията „ Полимери “ и „ Партнърс комерс “ в интервала от април 2007 година до февруари 2013 година

Банев съобщи, че за 50-ия си рожден ден през 2009 година получил приветствен адрес от премиера Бойко Борисов като значим и стратегически вложител.

„ Ще осъждам всички физически лица и институции, които реализираха тази принуда против мен, бизнеса и фамилията ми “, закани се Банев и добави, че в кориците на дело няма нито един документ, подписан от някой от тримата, който да ги уличава в закононарушение.

Бизнесменът изиска да бъдат разпитани като очевидци Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трайчо Трайков.

На 26 ноември 2019 година Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която позволи поръчителство на предстоящ иск на КПКОНПИ за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лв..

Съдът наложи запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски сдружения на Баневи, на движими движимости, конфискувани от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и украшения, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР