Специализираният съд пусна под гаранция двама от общо петимата арестувани

...
Специализираният съд пусна под гаранция двама от общо петимата арестувани
Коментари Харесай

Пуснаха четирима от задържаните за незаконна сеч служители на горско

Специализираният съд пусна под гаранция двама от общо петимата задържани за присъединяване в проведена незаконна група за противозаконна сеч. Други двама са пуснати под домакински арест, заяви Българска национална телевизия. 
 Арестуваха началник на районна организация по горите, водил група за противозаконна сеч (снимки)
Сред арестуваните бяха директорът на Регионална организация по горите - София Милчо Христов и шефът на горското в Своге. Те са пуснати под домакински арест поради влошено здраве макар настояването на прокуратурата те да останат в ареста. 

" Настояваме за тази най-тежка мярка, тъй като членовете на групата и съответните шефове и длъжностни лица са направили голям брой несъщински корупционни закононарушения, същите са повлиявали на голям брой административно-наказателни процедури, прекратявали са редица производства против членове на групата, и са прикривали незаконни действия и административни нарушавания, осъществявани от проведената незаконна група ", разяснява прокурорът Ангел Кънев.

За осем месеца групата за противозаконна сеч е спечелила 1,2 млн. лв.. Групата стреляла по домовете на хора, пробвали да подадат сигнал и палила тяхното имущество.

Решението не е дефинитивно и може да се апелира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР