Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне средства за дофинансиране на

...
Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне средства за дофинансиране на
Коментари Харесай

Мерки за енергийна ефективност изпълняват във Второ СУ „Акад. Емилиян Станев“

Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне средства за дофинансиране на осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост във Второ СУ „ Акад. Емилиян Станев “.

Район „ Витоша “ е спечелил план от Националния поверителен екофонд (НДЕФ), „ Програма за климата “ за 2 СУ „ Акад. Емилиян Станев “. Съгласно изискванията на фонда финансирането на плановете става в съответствие – 15% от бенефициента и 85% от НДЕФ. При направените обследвания е открито, че за осъществяване на енергийната успеваемост са нужни към 749 757 лв.. Необходимо е дофинансиране от страна на Столична община в размер на 264 467 лв..

Второ СУ е най-голямото образователно заведение на територията на регион „ Витоша “. В него за образователната 2021 – 2022 година се образоват 1499 ученика. От всичките 8 образователни заведения на територията па региона, само във 2 СУ „ Акад. Емилиян Станев “ не са изпълнени ограничения по енергийна успеваемост, свързани с топлоизолиране на външни стени и покриви. През 2013 година е направена цялостна замяна на отоплителната апаратура, а през последните години е сменено и осветлението с енергоспестяващо. Сградата се отоплява на Топлоелектрическа централа.

След реализирането на заложените ограничения за енергийна успеваемост, образователното заведение ще понижи разноските си за отопление, като освободения запас ще може да се употребява за възстановяване на материалната база в областта на цифровото образование и други „Радвам се, че с реализирането на този план регион „Витоша“ ще има енергийна успеваемост във всяко свое учебно заведение. Надявам се сътрудниците общински съветници да поддържат предлагането ни. “, разяснява Стефан Марков – ръководител на комисията по финанси в градския парламент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР