Специализираният наказателен съд ще заседава днес по делото срещу Миню

...
Специализираният наказателен съд ще заседава днес по делото срещу Миню
Коментари Харесай

Продължава делото срещу Миню Стайков

Специализираният углавен съд ще заседава през днешния ден по делото против Миню Стайков. Той и още 13 души са подсъдими за злоупотреби с еврофондове.
На предишното съвещание на 23 юни 2020 година желаеха разпит на зам.- земеделския министър Лозана Василева като очевидец по делото.
Бившият изпълнителен шеф на ДФЗ Живко Живков към този момент е разпитан, както и Румен Порожанов, само че той към момента не е разпитан в правосъдна фаза на наказателното произвеждане.
На 23 октомври 2019 година Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт против Миню Стайков и още 13 души, петима от които чиновници в Държавен фонд „ Земеделие “, оповестиха тогава от държавното обвиняване.
Те са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в незаконен сговор за корист със средства от европейски аграрни фондове – Програма за развиване на селските региони и Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш.
Един от участниците в незаконния сговор е упрекнат и за осъществяване на противозаконна банкова активност (лихварство). Предоставял е заеми против рента, чиято обща стойност надвишава един милион лв., в това число на търговски сдружения, предоставящи бързи заеми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР