Специализираният наказателен съд присъди най-тежките присъди по българския закон срещу

...
Специализираният наказателен съд присъди най-тежките присъди по българския закон срещу
Коментари Харесай

Двама ливанци получиха доживотни присъди за атентата в Сарафово

Специализираният углавен съд присъди най-тежките присъди по българския закон против ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан. Те получиха пожизнен затвор без право на подмяна за по обвиняване за организирането на атентата на бургаското летище в Сарафово. Двамата се търсят с алена бюлетина на Интерпол и са защитавани от служебни юристи.

Присъдите могат да бъдат обжалвани.

По време на делото прокуратурата твърдеше, че физическият причинител на атентата е алжирецът Мохамед Хасан ел Хюсейни, който умира при гърмежа. Убитите са шестима души, от които петима израелци и българския водач на рейса. Ранени бяха 38 души. Като главен уредник на офанзивата е посочена шиитската формация " Хизбула. "

Бомбеният атентат в Сарафово бе осъществен на 18 юли 2012 година, само че съдът съумя да даде ход на делото в правосъдна зала шест години по-късно. В началото делото се концентрира върху занижения надзор на летището в Бургас по това време. По думите на двама гранични служители на реда, патрулирали тогава, достъпът до паркинга, където избухна експлозивът, е бил изцяло свободен.

Пристигащите на летището туристи сами си вземали багажите от лентата и си ги отнасяли до рейсовете, като нерядко и сами си ги поставяли в багажника. Служебните лица нямали право да им пипат багажите, обясниха очевидците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР