Специализираният наказателен съд постанови наказания от 9 г. и 8

...
Специализираният наказателен съд постанови наказания от 9 г. и 8
Коментари Харесай

Двама турски граждани са осъдени за трафик и държане на хероин на стойност 56,7 млн. лева

Специализираният углавен съд постанови санкции от 9 година и 8 година „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на двама турски жители - М.Г. и Е.С., за присъединяване в незаконен сговор за държане на хероин в изключително огромни размери за разпространяване в страната и в чужбина (престъпления по член 321, ал.6 и чл.354а, алинея 1 от НК), оповестиха от пресцентъра на СП.

Двамата са наказани да платят и санкции в размер надлежно на 100 000 и 50 000 лв..

М.Г., на който е наложено по-тежко наказване, е приет за отговорен и за това, че пренесъл опиата през държавната граница, укрит в 4 контейнера с мраморни плочи (престъпление по чл.242, ал.2 от НК). Контейнерите пристигнали на пристанище Варна-запад от Обединените арабски емирства, откъдето на 03.06.2021 година са били превозени с камиони до склад в гр. Сливен, нает от участниците в незаконния сговор.

Същия ден те са арестувани в склада, до момента в който изваждат хероина от кухини в изрязани мраморни плочи. В профилираната полицейска интервенция вземат участие чиновници на ГДБОП, на Европол и Главна Дирекция „ Гранична полиция “ под управлението и надзора на Специализирана прокуратура. Съдействие в хода на следствието оказва и правоохранителният орган на Съединени американски щати за битка с опиатите – DEA.

Назначена по делото експертиза открива, че откритият и конфискуван хероин е на стойност 56 690 416 лв..

Разследването на Специализираната прокуратура завърши на 11.11.2021 година При предявяване на материалите двамата обвинени признаха виновността си, съгласиха се делото да бъде решено без правосъдно разглеждане по общия ред и желаеха съглашение с прокуратурата.

Днес, 03.12.2021 година, Специализираният углавен съд утвърди съглашението в цялостния му тип. Съдебното определение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие неоправдателна присъда.

Предстои двамата непознати жители да бъдат преведени в място за изтърпяване на санкции „ отнемане от независимост “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР