Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния

...
Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния
Коментари Харесай

Бившият зам.-кмет на Младост Биляна Петрова засега остава в ареста

Специализираният углавен съд отхвърли настояването на някогашния заместник-кмет на столичния регион " Младост " - Биляна Петрова да напусне ареста, съобщи БГНЕС.
Съдът се базира на назначената правосъдно здравна експертиза, съгласно която, макар здравословните си проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража, прецизира БНР.
Според доктор Адриана Русева, болесттите на Петрова не изискват болничен престой и по тази причина тя се е съветва, както и е осигурила персонален обзор на някогашния заместник-кмет при още експерти. Това провокира реакцията на отбраната й, съгласно която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му предоставени от съда и прави изводите си без въобще да се е срещнала с изискванията в ареста. Съдът обаче, не се съгласи и дори похвали Русева, че е показала самодейност за попълване на проучването. Според магистрата, консултациите с други експерти освен не е непозволено, а е демонстрация на висок професионализъм.
Докато отбраната на Петрова искаше свободата ѝ, в това число и тъй като не е взела участие в хипотетичната корупционна скица с кметицата на " Младост " Десислава Иванчева и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров по хипотетичното изнудване на предприемача Александър Ваклин, обвинената се разплака, а съдът даде отмора. След нея разгласи, че Биляна Петрова остава под стража - решение, което тя може да апелира пред Апелативния профилиран съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР