Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под

...
Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима от разбитата престъпна група за секс услуги в София

Специализираният углавен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на три лица, привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на дами за полова употреба. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Те бяха арестувани на 27.11.2021 година в София при полицейска интервенция на ГДБОП под управлението на Специализираната прокуратура и упрекнати за това, че от началото на 2015 година до задържането им са набирали и склонявали дами за даване на полови услуги с користна цел.

Всяка от жертвите им е била уговаряна да дава до 16 типа разтривки с „ благополучен край “ в нает от групата апартамент в столицата. В взаимозависимост от типа услуга дамите получавали сред 20 и 100 лв.. По-голямата част от добитите средства оставали за тримата обвинени.

По досъдебното произвеждане са открити и разпитани като очевидци огромен брой от жертвите на полова употреба, снети са пояснения и от други очевидци на незаконната активност, в това число от притежателя на жилището – пенсионер от София.

В хода на дейностите по следствието в употребения за развратни дейности апартамент, както и в жилища и коли на участниците в групата, са открити и конфискувани бележници със мемоари, преносим компютър с карта за фотоапарат, таблет, телефони и други доказателства.

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР