Специализираният наказателен съд наложи наказания от 6 г. и 5

...
Специализираният наказателен съд наложи наказания от 6 г. и 5
Коментари Харесай

Обвинени от СП за трафик на хероин са осъдени на 6 г. и 5 г. и 6 м. лишаване от свобода

Специализираният углавен съд наложи санкции от 6 година и 5 година и 6 м. на участници в група за държане на хероин за трафик къмЗападна Европа и Съединени американски щати

Специализираният углавен съд наложи ефикасни присъди на трима упрекнати от Специализираната прокуратура през февруари 2021 година за присъединяване в 5-членна проведена незаконна група за държане на опиати (хероин) за продажбата му на интернационална мрежа за наркотрафик към Западна Европа и Съединени американски щати.

Съдът постанови 6 години „ отнемане от независимост “ за двама от участниците в групата и 5 години и 6 месеца за третия (всичките български граждани). Наказанията би трябвало да бъдат изтърпявани при първичен непоколебим режим.

При задържането на членовете на групата на 01.02.2021 година бяха открити и конфискувани 19,658 кг хероин на стойност 1 769 186,70 лева, документи, телефони,сим-карти и други доказателства.

Разследването откри, че незаконното съдружие е било проведена през януари 2020 година и ръководено от З.М. – сръбски жител, за който има данни, че е почитан член на интернационална незаконна организация (отговарящ за трафика на хероин от Турция към Западна Европа). Той и различен сръбски жител, участник в групата – Д.А., още са в неопределеност и се търсят. С разпореждане на наблюдаващ прокурор материалите против тях са отделени в друго досъдебно произвеждане.

Установено е, че З.М. договарял доставките на огромни количества хероин в България, като за задачата постоянно пътувал до Турция със сънародника си Д.А. За съхраняването, разфасоването и доставките отговарялидругите участници в групата

Разследването на Специализираната прокуратура стартира на 07.01.2021 година в осъществяване на Молба за правна помощ от Службата по интернационалните въпроси към Департамента по правораздаване на Съединени американски щати след сигнал на ДЕА, че сръбски наркотрафиканти договарят доставка на огромно количество хероин от България за Западна Европа за Съединени американски щати.

Тримата обвинени бяха предадени на съд на 30 септември 2021 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР