Специализираният наказателен съд наложи наказания на 12 от работниците в

...
Специализираният наказателен съд наложи наказания на 12 от работниците в
Коментари Харесай

Присъди за 12 работници от нелегалната фабрика за тютюн от село Труд

Специализираният углавен съд наложи санкции на 12 от служащите в разкритата през юли 2019 година незаконна фабрика за цигари в пловдивското село Труд, откакто утвърди подписаните от тях съглашения с прокуратурата. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Четирима от упрекнатите по делото българи, които се признаха за отговорни, получиха ефикасни присъди, надлежно на 1 година, 1 година и 2 месеца, а двама - по 1 година и 3 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен общ режим. Те са заемали най-ниските равнища в йерархията на незаконната група – надзирател, снабдител на храна за служащите, както и техническа поддръжка на пространствата.

Осемте наети в производството чужденци – седем украинци и един молдовец, също се признаха за отговорни и се споразумяха на условни санкции от 3 години „ Лишаване от независимост “ с 5-годишен изпитателен период, както и отнемане от права.

Борисов за разрушената фабрика за цигари: Най-голямата и най-добре проведената, която съм виждал до момента

Разследването против тримата съществени участници в групата (български граждани), организирали незаконното произвеждане, продължава. Срещу тях следва бъде направен обвинителен акт и импортиран в Специализирания углавен съд.

На 4 юли 2019 година, по време на дейностите по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП в незаконната фабриката бе открита и конфискувана подготвена продукция за към 3 млн. лв., половината от която натоварена в камион и готова за експедиция.

Разследването откри, че проведеното произвеждане на незаконни цигари в с. Труд няма аналог досега. Във фабриката са били вложени близо 10 млн. лв., а пласирането на готовата продукция е ощетявало бюджета с сред 15 и 20 млн. лева месечно в продължение на една година. В близкото село Ръжево Конаре бе открит и цехът на фабриката, където е бил нарязван тютюнът за незаконните цигари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР