Специализираните полицейски операции за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на

...
Специализираните полицейски операции за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на
Коментари Харесай

ГДБОП задържа мъже, споделяли в интернет порно с деца

Специализираните полицейски интервенции за противопоставяне на онлайн полова употреба на деца са извършени през миналата седмица. Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП-МВР, взаимно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура.

Извършени са арести на двама мъже, които съгласно събраните досега данни са съхранявали и споделяли в интернет пространството материали, съдържащи подиуми на полово принуждение на деца. В хода на интервенциите са претърсени населяваните от арестуваните адреси. Киберполицаите са открили на компютрите им големи сбирки от видео файлове и изображения, съдържащи полови извращения с деца на възраст до 12 години.

По случаите са формирани досъдебни производства и работата по тях продължава.

Служителите на отдел „ Киберпрестъпност “ означават, че от началото на изключителното състояние през месец май 2020 година зачестяват опитите на педофили за контакт с малолетни и малолетни. Именно по тази причина специалистите молят родителите да се отнасят с изключително внимание и да бъдат бдителни до момента в който децата им употребяват обществените мрежи и сърфират в интернет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР