Специализирани следователи от италианската полиция заловиха около 280 неваксинирани служители

...
Специализирани следователи от италианската полиция заловиха около 280 неваксинирани служители
Коментари Харесай

280 жертви паднаха в лова на неваксинирани медици в Италия

Специализирани следователи от италианската полиция заловиха към 280 неимунизирани чиновници в здравния бранш, съобщи ДПА.

Досега карабинерите са ревизирали към 4900 чиновници в секторите на опазването на здравето и грижите в малко повече от 1600 частни и държавни институции, заяви през днешния ден италианската полиция. От април имунизацията против ковид в здравния бранш в Италия е наложителна.

Карабинерите са разкрили, че 126 чиновници са траяли да се явяват на работа, макар че са били отстранени поради имунизационния си статус. Осем фамилни лекари не са имали никаква имунизация.

В края на ноември държавното управление на премиера Марио Драги реши от 15 декември да разшири наложителната имунизация, като включи в нея представители на здравната администрация, учители, полицейски чиновници и бойци.

Медицинският личен състав би трябвало да има бустерна имунизация. Съгласно държавните проекти от 16 декември децата на възраст от 5 до 11 години ще могат да бъдат имунизирани против ковид.

Според вестник " Република " държавното управление обмисля да направи имунизацията наложителна за всички работещи. Решението ще зависи от това каква ще е репродуктивната стойност през идващите 40 дни: все още тя е над значимата граница от 1 (сега тя е 1,2), което значи, че инфекциите нарастват.

Междувременно Държавният съвет - висшият административен съд в Гърция, постанови през днешния ден, че наложителната имунизация против ковид не опонира на конституцията, заяви в. " Катимерини ".

Държавният съвет съобщи също, че здравните служащи имат конституционно обвързване да се имунизират против ковид като демонстрация на обществена взаимност.

Решението на висшия административен съд бе в отговор на тъжба против решение на държавното управление за наложителна имунизация на някои професионални групи като здравните служащи и пожарникарите. Жалбата бе подадена от професионални колективи като Националния център за незабавна помощ, Федерацията на работещите в държавните лечебни заведения и Специалната част за ръководство при бедствия към противопожарната работа.

Гръцкото държавно управление разгласи във вторник, че вкарва наложителна имунизация за хората над 60 години. Властите оповестиха, че ще постановат санкции в размер на 100 евро на всеки, навършил 60 години, който не е имунизиран. Мярката ще се ползва всеки месец, считано от 16 януари.

Вчера държавното управление не изключи, в случай че не се наложи, наложителната имунизация да обхване и други групи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР