Специализирани полицейски акции за контрол на пътното движение са проведени

...
Специализирани полицейски акции за контрол на пътното движение са проведени
Коментари Харесай

За седмица: Ченгетата в Монтанско изпотиха с проверки над 1000 шофьори

Специализирани полицейски акции за надзор на пътното придвижване са извършени в Монтанско от 16 до 24 януари, оповестиха от Областната дирекция на полицията.
Проверени са 1048 водачи и пасажери в коли, формирани са 75 акта и 229 фиша. Връчени са 76 електронни фиша за превишена скорост, издадени са и заповеди за налагане на насилствени административни ограничения. По време на акцията са открити трима пияни водачи и двама управлявали след приложимост на опиати.
От ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана показаха, че през предходната година в района е повишен броят на транспортните катастрофи – от 177 за 2021 година на 201. Броят на ранените също е повишен – 257 за 2022 година при 207 за 2021 година. Водеща причина за злополуките е придвижването с несъобразена скорост, поради това при акциите на полицията се следи деликатно за съблюдаване на скоростните режими, за съществуване на пияни, дрогирани или неправоспособни водачи и за механически неизправни коли, прецизираха от полицейската дирекция в Монтана.
Акциите се организират за ограничение на пътния травматизъм.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР