Специализираната прокуратура участва в разбиването на международна организирана престъпна група

...
Специализираната прокуратура участва в разбиването на международна организирана престъпна група
Коментари Харесай

Разбита е престъпна група, действала в 11 европейски страни |

Специализираната прокуратура взе участие в разбиването на интернационална проведена незаконна група за нелегално разпространяване на телевизионни стратегии посредством IP телевизия, киберпрестъпления и пране на пари.

Групата работила на територията на 11 европейски страни - Италия, Германия, Швеция, Малта, Литва, Гърция, Нидерландия, Франция, Румъния, Словения и България, и е генерирала солидни доходи.

През 2019 година в Специализираната прокуратура е формирана кореспонденция въз основа на изпратена от Националното бюро на България в Евроджъст Европейска заповед за следствие, издадена от Републиканската прокуратура при съда в Неапол, Италия. Заповедта е поради формирано от прокуратурата в Неапол наказателно произвеждане против проведена незаконна група за аудиовизуално пиратство посредством лъчение на предпазени с авторско право платени телевизионни стратегии, кинопродукции и стратегии в интернет. Предприети са дейности по следствието от следователи към Отдел „ Следствен “ на спецпрокуратурата и инспектори от ГДБОП.

На базата следващи европейски заповеди за следствие на прокуратурата в Неапол на 10 ноември 2020 година на територията на 11-те европейски страни е осъществена едновременна акция.

В България е имало претърсвания и изземвания в офис на комерсиално сдружение със седалище в Петрич, ръководено от двама непознати жители – разследвани като участници в незаконната група. Оттам, както и от офиси в София, Ямбол и Монтана, свързани с незаконната активност, са конфискувани сървъри, декодери, рутери, преносими компютри и друга техника, както и голям размер документи. Запорирани са банкови сметки, ръководени от групата, и движимо имущество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР