Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от

...
Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от
Коментари Харесай

Прокуратурата иска Иванчева обратно в ареста

Специализираната прокуратура ще стачкува определението на Специализирания углавен съд от 18 октомври 2018 година за изменение на ограниченията за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „ Задържане под стража “ в по-леки - „ Домашен арест “, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.
 Съдът пуска под домакински арест Десислава Иванчева, само че след седмица
Съдът стимулира решението си основно с това, че след разпитите в правосъдно съвещание като очевидци на чиновници в Столичната община и в Район „ Младост “, двете подсъдими за корупция към този момент не могат да въздействат на показанията им.

Мотивът на обвиняването да стачкува това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани очевидци по делото, не по малко, в сравнение с общинските чиновници, с които от месеци нямат служебни връзки. Освен това, в хода на правосъдното съвещание не е посочен нито един факт или доказателство, които да слагат под подозрение обоснованото съмнение за извъшеното от тях закононарушение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до изговаряне на Апелативния специалиализиран углавен съд по митинга в планувания в закона 7-дневен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР