Специализираната прокуратура ще приключи проверката по сигнала за двойното гражданство

...
Специализираната прокуратура ще приключи проверката по сигнала за двойното гражданство
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата приключва проверката срещу Кирил Петков на 15 декември |

Специализираната прокуратура ще завърши инспекцията по сигнала за двойното поданство на някогашния длъжностен министър и сегашен водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков на 15 декември.  Това съобщи говорителят на спецобвинението Христо Кръстев, представен от Българска телеграфна агенция.

Проверката трябваше да завърши по-рано, само че срокът ѝ бе продължен. Кръстев разяснява, че по случая се чакат документи от КПКОНПИ. По информация на в. " Сега " се очакват попълнените от Петков заявления. Документите от Конституционен съд са изпратени и пристигнали в Спецпрокуратурата.

След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има задоволително данни за осъществено закононарушение

 Специализираната прокуратура разгласи, че от 24-ти август се прави инспекция, обвързвана с Кирил Петков. Поводът е бил сигнал от жител, подаден по електронната поща. Сигналът е бил еднакъв с изказвания в обява във вестник „ Труд “ от 22-ри август.

Петков тогава разяснява новината с думите " Нас не ни е боязън! " и съобщи, че спецправосъдието у нас " ".

Сигналът в спецпрокуратурата беше съгласуван със сезирането на Конституционен съд. На, откакто Има Такъв Народ разгласиха информацията, че Петков има двойно поданство - българско и канадско. По Конституция членове на Министерския съвет могат да бъдат единствено български жители. Затова и ГЕРБ нападнаха в Конституционен съд президентския декрет за назначението на служебния кабинет в частта, с която Петков е избран за министър. Делото стартира при започване на септември.

и реши, че част от указа от 10 май, с който президентът Румен Радев е назначил Кирил Петков за министър на стопанската система в първото служебно държавно управление, е противоконституционен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР