Специализираната прокуратура, съвместно с антикорупционната комисия и съдействие на полицията

...
Специализираната прокуратура, съвместно с антикорупционната комисия и съдействие на полицията
Коментари Харесай

Нова акция на прокуратурата в Басейнова дирекция-Пловдив, този път за корупция

Специализираната прокуратура, взаимно с антикорупционната комисия и подпомагане на полицията в Пловдив правят дейности по следствие на корупционни практики в Басейнова дирекция - Пловдив, оповестиха от прокуратурата. По време на акцията се правят претърсвания и изземвания, за събиране на доказателства, разпитват се и чиновници в дирекцията.

Днешната интервенция става факт три дни след предходна сходна в дирекцията, при която беше задържан ръководителят на структурата Цветелина Кънева. Тя беше упрекната в занемареност и арестувана за 72 часа, а през днешния ден съдът би трябвало да реши дали да я остави в ареста.

Предишната акция беше остро подложена на критика от екоминистъра Емил Димитров и вицепремиера Красимир Каракачанов. Минути преди да изтече информацията за акцията, Димитров сподели пред " Нова телевизия ", че прокуратурата е схванала, че е направила неточност с ареста и изземването на документи, тъй като била подведена.

Според министъра офанзивата идва от институции в Пловдив, в които нищо не се работи, само че не посочи кои са те. Емил Димитров изясни, че сега би трябвало да има самун и зрелища, а екоминистерството " е идеално за тази работа ".

За през днешния ден е планувана среща на министъра на екологията с шефовете на 16-те районни инспекции по околната среда и водите, 4-те басейнови дирекции и 3-те национални парка. Предварително те възнамерявали да дойдат в министерството и да си подадат оставките, само че в следствие склонили първо да се организира полемика по казуса.

Според ръководителите на екоструктурите по места извършените акции, инспекции и арести основават напрежение, неустановеност и съмнение в администрацията. " Случващото се води до демотивация и боязън измежду чиновниците. Заявено е желание на одобрени специалисти за подаване на оставки и овакантяване на системата. Освен това огромна част от капацитета на инспекциите е зает ежедневно, в това число отвън работно време, за подготовка на огромен размер документи, копия на преписки, инспекции и пояснения по отношение на водените голям брой производства ", се споделя в писма получени в министерството, представени от неговия пресцентър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР