Специализираната прокуратура рано тази сутрин е повдигнало обвинение на президентския

...
Специализираната прокуратура рано тази сутрин е повдигнало обвинение на президентския
Коментари Харесай

Пламен Узунов и Пламен Бобоков вече са с обвинение

Специализираната прокуратура рано тази заран е повдигнало обвиняване на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, заяви неговият юрист Емилия Недева. Той е арестуван за 72 часа. Обвинен е, че е в сговор с предприемача Пламен Бобоков.
Бобоков е със същото обвиняване и арестуван за 72 часа, заяви БНР.
Дваматав бяха арестувани през вчерашния ден за 24 часа по време на спецакциите в президентството.
След спецакцииите в ареста са четирима - двама президентски специалисти, предприемач и някогашен шпионин
Срещу тях се води следствие за търговия с въздействие. Правоохранителните органи са претърсили кабинета на секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента. От там са конфискувани документи, бумаги и компютърни конфигурации, които могат да имат отношение към делото. Претърсвания и изземвания са извършени и в Пловдив.
Малко по-рано стана ясно, че до часове се чака да бъде повдигнато обвиняване и на другият арестуван специалист по сигурността на президента Румен Радев - Илия Милушев. Той се проверява от военната прокуратура за изнасяне на класифицирана информация.
Информирани сме, че през днешния ден Илия Милушев ще бъде притеглен в качеството на обвинен, сподели неговата адвокатка Атанаска Дурова-Каракашева.
„ Мъжът ми е заслужен българин, не ми е давал в никакъв случай мотив да се срамя от него ", разяснява следствието Жени Милушева. Тя дефинира протичащото се с нейния брачен партньор като „ съшита с бели конци история, целяща най-много да урони престижа на президента Румен Радев “. „ Съпругът ми е офицер и боен водач, дълго време беше пълководец на 5-та авиобаза. Всички, които го познават не биха и позволили, че би направил нещо, което да е във щета на България “, добави Милушева.
Заедно със съветника на президента по въпросите на националната сигурност и защита Илия Милушев през вчерашния ден беше арестуван и някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “. Срещу двамата се досъдебно произвеждане за оповестяване на държавна загадка.
Първоначално Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически интервенции ”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване ”, и в тях се съдържа държавна загадка. Милушев обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на президентската администрация.
Акцията на прокуратурата беше съпроводена от митинги в поддръжка на президентската институция и против дейности на прокуратурата в постройката на администрацията на Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР