Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми четирима трафиканти на нелегални чужденци.

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми четирима трафиканти на нелегални чужденци.
Коментари Харесай

Четирима трафиканти на мигранти отиват на съд, действали цяла година

Специализираната прокуратура притегли като обвинени четирима трафиканти на незаконни чужденци. Престъпната група се е занимавала главно с превозването на незаконни мигранти през територията на страната против възнаграждение. Трима от задържаните са рецидивисти с предходни присъди за престъпни действия.

Задържани са на 2 декември при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението на Специализираната прокуратура, извършена в София, Хасково и Бургас.

При осъществените претърсвания на адреси и персонални обиски /с позволение на Специализирания углавен съд/ са открити и конфискувани бележници със мемоари, телефони и други материални доказателства.

Разпитани са близо 20 очевидци, 11 от които пред арбитър. Събраните доказателства сочат, че групата е работила от септември 2020 година - повече от година.

По искане на прокуратурата Специализираният углавен съд е определил мярка за неотклонение " задържане под стража " на трима от упрекнатите, на един е взел мярка " домакински арест " с електронно наблюдаване заради нужда да се грижи за малолетно дете.

Съдът е взел поради събраните доказателства, тежестта на закононарушението, заплахата обвинените да извършат закононарушение, както и обстоятелството, че трима от привлечените към наказателна отговорност са осъждани.

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР