Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4 лица за участие в

...
Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4 лица за участие в
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини четирима за участие в група за подпомагане на нелегални мигранти

Специализираната прокуратура притегли като обвинени 4 лица за присъединяване в проведена незаконна група за подкрепяне на краткотрайното престояване на незаконно влезнали в страната непознати жители с користна цел (престъпления по член 321 и член 281 от НК).

Обвинените са арестувани на 02.12.2021 година при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението на Специализираната прокуратура, извършена в градовете София, Хасково и Бургас. При осъществените претърсвания на адреси и персонални обиски (с позволение на Специализирания углавен съд) са открити и конфискувани бележници със мемоари, телефони и други материални доказателства. Разпитани са близо 20 очевидци, 11 от които пред арбитър.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила от септември 2020 година Занимавала се е главно с превозването на незаконни мигранти през територията на страната против възнаграждение.

По искане на прокуратурата на 04.12.2021 година Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на трима от упрекнатите, на един взе мярка „ домакински арест “ с електронно наблюдаване заради нужда да се грижи за малолетно дете. Съдът взе поради събраните доказателства, тежестта на закононарушението, заплахата обвинените да извършат закононарушение, както и обстоятелството, че трима от привлечените към наказателна отговорност са осъждани.

Определението на Специализирания углавен съд не е дефинитивно и може да се апелира пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР