Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол
Коментари Харесай

Прокурор е обвинен за върнат автомобил, издирван по Шенген

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за осъществено от него закононарушение по работа, оповестява държавното обвиняване.

Магистратът е упрекнат за това, че на 29.05.2018 година, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – по това време административен началник, областен прокурор на гр. Елхово, изготвил разпореждане за връщане на материално доказателство - автомобил, в нарушаване на служебните си отговорности. 

Автомобилът е бил върнат на неправоимащо лице – непознат жител, твърди прокуратурата в формалното си известие. През 2016 година колата е била арестувана от чиновници на ГПУ-Елхово, защото е била оповестена за търсене в Шенгенската осведомителна система от немска застрахователна компания. Освен това, магистратът нарушил и правилото на инцидентния избор на наблюдаващ прокурор, като с писмена резолюция упълномощил самичък на себе си следствието по формираното през 2016 година досъдебно произвеждане в Районна прокуратура-Елхово. 

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл във Висшия правосъден съвет искане за краткотрайно премахване от служба на обвинявания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР