Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение за длъжностно престъпление на кмета на Червен бряг


Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

Той е упрекнат за длъжностно закононарушение, за това, че през 2017 година, като обществен възложител по Закона за публичните поръчки, е нарушил служебните си отговорности. Без да са били налице основанията в закона, е прекратил социална поръчка за доставка на топъл обяд за обществено слаби в Червен бряг и Койнаре, като по този метод е облагодетелствал две свързани с него компании.

Вълов бе арестуван на 20 март при осъществяване на дейности по досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура, осъществени от следователи в отдел „ Следствен “ на СП и подкрепени от чиновници на КПКОНПИ и Министерство на вътрешните работи. След като му бе повдигнато обвиняване и взета паричната гаранция в размер на 75 000 лв., Вълов бе освободен. Предстои Специализираната прокуратура да изиска от Специализирания углавен съд да бъде отхвърлен от служба.

По време на интервенцията бяха арестувани до 24 часа и петима чиновници в общината, взели участие в публичната поръчка. След разпит те също бяха освободени. За момента имат качеството на очевидци по делото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР