Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие
Коментари Харесай

Втора наркогрупа разбита в Елин Пелин

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност четири лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в Елин Пелин и София. Това оповестиха от прокуратурата.

Те бяха арестувани на 7 декември 2019 година при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ТС БОП – София област. Това е втората наркогрупа, настояща на територията на Елин Пелин и района, обезвредена в границите на 4 денонощия. На 3 декември 2019 година, след договорка с снабдители на наркотични субстанции на едро от София, бяха арестувани четирима участници в друга незаконна конструкция в града, у които бяха открити и конфискувани 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в разнообразни разфасовки, готови за разпространяване на черния пазар, пари, електронни везни.

При осъществените на 7 декември 2019 година персонални обиски и претърсвания в коли и 5 адреса, употребени от новата разкрита нарко група, бяха открити и конфискувани близо половин кг амфетамини, 40 година опиати, 320 година марихуана, разфасована на дози за разпространяване. Намерени и конфискувани бяха и 260 000 подправени еврови банкноти, електронни везни, бележник със мемоари на клиенти, мобилни телефони, огромни суми пари в брой. Събраните досега доказателства сочат, че групата е била основана и е работила от октомври 2018 година.

На арестуваните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 9 декември 2019 година Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР