Специализираната прокуратура приключи разследването за умишлена безстопанственост срещу кмета на

...
Специализираната прокуратура приключи разследването за умишлена безстопанственост срещу кмета на
Коментари Харесай

До месец внасят обвинителния акт срещу кмета на Септември

Специализираната прокуратура завърши следствието за умишлена занемареност против кмета на община Септември Марин Рачев, написа БГНЕС.

Заедно с него са упрекнати и трима общински чиновници - зам.-кметът Явор Митев, експертът в „ Инвеститорски надзор ” към отдел „ Строителство ” при дирекция „ Архитектура и териториално устройство ” Станой Милов и шефът на Дирекция “Транспорт и околна среда “ Ангел Бончев.



До месец в Специализирания углавен съд ще бъде импортиран обвинителен акт против четиримата.

Марин Рачев е притеглен към наказателна отговорност за това, че за времето от май 2017 година до август 2018 година, като длъжностно лице, не е упражнил надзор върху общинските чиновници Милов и Бончев. Кметът им упълномощил отчитането на публично имущество, а те подписали приемо-предавателни протоколи за строително-монтажни работи, без да са действително изпълнени.

-->

Така на процедура позволил да бъдат заплатени недължими суми с платежни нареждания по фактури, действия и услуги на повишени цени. От това са последвали обилни вреди за общината в общ размер на 255 039.73 лева, без Данък добавена стойност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР