Специализираната прокуратура предяви обвинеия на четири лица за изнудване на

...
Специализираната прокуратура предяви обвинеия на четири лица за изнудване на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на 4 лица за изнудване със заплахи и психически тормоз

Специализираната прокуратура предяви обвинеия на четири лица за изнудване на столичанин, съпроводено със закани и душевен тормоз в продължение на повече от месец.


Те са арестувани на 28 януари 2020 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура, директно откакто двама от упрекнатите получили от потърпевшия 2000 лв., авансово белязани от проверяващите. Сумата трябвало да е първи транш от поискани общо 15 хиляди лв..

Преди това, от средата на декември 2019 година до задържането им, обвинените получили на три пъти 5000 лв. от потърпевшия, а 15-те хиляди поискали (както сами декларирали пред него), тъй като трябвало да заплащат на чиновници на ГДБОП, с цел да не подхващат дейности против тях.

Спрямо жертвата неведнъж били отправяни смъртни закани, както и предизвестия за жестока кавга с неговите близки. Нанасяни му били и удари, с цел да се убеди в решимостта на изнудвачите.

Една от линиите на следствие сега е дали има и други случаи на изнудване, осъществени от същите лица. Един от тях е осъждан за опиати като малолетен.

На 2 февруари 2020 година Специализираният съд дефинира ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на трима от упрекнатите и „ Домашен арест “ на четвъртия, в качеството му на техен помощник.

Определените ограничения за неотклонение не са дефинитивни и могат да бъдат обжалвани пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР