Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Удариха банда за пласиране на "трева" и амфетамини! Седем са в ареста, действали в села около София

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем участници в проведена незаконна група, основана за произвеждане и разпространяване на опиати, най-вече канабис. Членовете на групата са арестувани на 31 юли 2015 година при профилирана интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализирана прокуратура, осъществена на територията на София и селата Мърчаево, Подгумер, Долни Богров и вилна зона Чурек. Това оповестиха от Прокуратурата. Обвинения за три закононарушения са повдигнати на ръководителя на групата Веселин Сандов – като началник на незаконната конструкция (чл. 321, алинея 3, прочие 2 и прочие, т. 1, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс 10), за развъждане, както и за държане на канабис (чл. 354в, алинея 1, пр.2 и прочие 5 от Наказателен кодекс и член 354а, алинея 1, прочие 4 от НК). Обвинения за присъединяване в групата, както и за произвеждане и за държане на наркотични субстанции са повдигнати на Кирил Симеонов, Георги Янчев, Росен Николов, Веселин Сандов и Християн Пурич. Седмият член на групата Никола Балабанов е упрекнат и за разпространяване на опиати.

Според събраните досега доказателства групата е работила от декември 2014 година По напътствие на ръководителя Сандов членовете на наркогрупата са основали три оранжерии за развъждане на канабис в къщи в с. Мърчаево, с. Подгумер и вилна зона Чурек.

Готовата продукция от изсушен канабис е била складирана в дома на Кирил Симеонов в София, откъдето е била излъчена за разпространяване на дилъри от групата. Връзка с разпространителите е поддържал персонално ръководителят Сандов, като производителите на канабиса не са се познавали с пласьорите. При осъществените претърсвания и изземвания в дома на Симеонов с изключение на канабис за открити и осем пликчета с 255,88 грама амфетамини на таблетки. Намерено и конфискувано е и нелегално оръжие – револвер с 8 патрона.

Издирват се и други участници в незаконната група. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на седмината упрекнати е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 3 август 2015 година, Специализираната прокуратура внася в Специализирания углавен съд искане за налагане на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на седмината упрекнати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР