Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четиримата, задържани за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четиримата, задържани за участие в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на задържаните в нелегалната печатница в Слънчев бряг

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четиримата, арестувани за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на подправени банкноти. Предстои да бъдат повдигнати и други обвинявания на част от тях – за правене на неистинен персонални документи и държане на наркотични субстанции за разпространяване, съобщи NOVA.

Участниците в групата бяха арестувани на 20 октомври в Слънчев бряг и в Пловдив при взаимна интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, със съдействието на чиновници и специалисти от Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас и Пловдив.

Машината за подправени пари се намирала в подземието на хотел " Кантилена ". При акцията бяха открити над 11,5 млн. евро.

Двама от упрекнатите са арестувани в развой на правене на подправени банкноти в съвременно оборудваната за задачата печатница, а други двама бяха арестувани в Пловдив.

В Пловдив, в дома на единия от упрекнатите, са открити и конфискувани подготвени подправени банкноти с номинал 100 евро за 2 милиона 170 хиляди евро, както и с номинал 50 щатски $ на стойност 100 хиляди $. Във въпросното жилище са открити хологламни стикери за банкноти и за български документи за идентичност, както и машини за слагането им. Иззети са челни страници за български паспорти, както и 3,5 кг зелена листна маса, реагираща

на канабис.

Събраните доказателства, измежду които има и специфични разследващи средства, сочат, че групата е проведена при започване на 2018 година. Според специалисти от " Европол " и " Сикрет сървис ", които спомагат по случая на българските проверяващи, подправените банкноти са с извънредно високо качество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР