Специализираната прокуратура обвини служител на МВР за участие в престъпната

...
Специализираната прокуратура обвини служител на МВР за участие в престъпната
Коментари Харесай

Арестуваха жандармерист, участвал в престъпна група за продажба на тютюн

Специализираната прокуратура упрекна чиновник на Министерство на вътрешните работи за присъединяване в незаконната група за произвеждане и разпространяване на тютюн за пушене.

Той е арестуван на 15 юни при интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и Специализираната прокуратура с половин звук нарязан тютюн в персоналния си автомобил.

Десетима от членовете на незаконната група са арестувани на 12 юни 2019 година На петима от тях Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, а на двама – „ Домашен арест “. По преценка на наблюдаващите досъдебното произвеждане прокурори на трима от участниците в групата бяха наложени парични гаранции.

Групата е работила от 2017 година До момента потвърдената вреда за държавния бюджет възлиза на 3 милиона лв. невнесен данък. Днес, 16 юни 2019 година, Специализиранат прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да дефинира най тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ и на единадесетия упрекнат за присъединяване в незаконната група.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР