Специализираната прокуратура сезира министъра на правосъдието Данаил Кирилов и главния

...
Специализираната прокуратура сезира министъра на правосъдието Данаил Кирилов и главния
Коментари Харесай

Тъмничари претърсиха килиите на Митьо Очите и Миню Стайков и онемяха от намереното

Специализираната прокуратура сезира министъра на правораздаването Данаил Кирилов и основния прокурор Сотир Цацаров за резултатите от инспекция на ГДНП в болничното заведение към Софийския затвор.

Претърсвания и персонални обиски на лишени от независимост в спалните пространства на "Вътрешно поделение " на болничното заведение към пандиза в София са осъществени на 17 май. В резултат на инспекциите са конфискувани голям брой неразрешени предмети, които не са били налични в документите.

В помещение "Реанимация ", където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са открити и конфискувани 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан.

При осъществения персонален обиск на Желязков е открит 1 мобилен телефон марка "iPHONE ". Желязков персонално го извадил от колана на кръста си и го блъснал в земята, за да го унищожи.

Установено е, че в спалното помещение, в което са настанени Желязков и Стайков се държат огромно количество хранителни артикули - стекове с безалкохолни питиета, минерална вода, захарни произведения, салами, плодове, олио и други.

Към момента на осъществяване на претърсването Миню Стайков към този момент е бил оповестил гладна стачка.
В помещението са открити лекарства и хранителни добавки, за които не са издавани медицински предписания.
В долап, употребен от Димитър Желязков, са открити "Конкор ", "Селеногин ", препарат "Сладки сънища ", "Ексфордж ", "Валсартан ", "Терафлу ", "Роватинекс ", "Небилет ", "Нурофен ", "Хамацинк крем ", "Авирон ", аминокиселини, "Витабиотикс ", "Простамол уно ", "Валидол ", "Алора ", "Флуанксол ". За тях на името на Желязков няма издадени предписания, заради което те са конфискувани с протокол от чиновници на НОС при пандиза в София.

На Желязков са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския личен състав от СБАЛЛС при пандиза са му били предписани.

В шкафчето на Миню Стайков са открити "Синелан ", "Прополки ", "Хексоралетен Ен ", "Нурофен ", "Деприм Депресион ", "Простамакс ", "Валидол ", препарат за инсектициди "Айкън ". Те са конфискувани с протокол от чиновници на НОС, защото за тях няма издадени предписания. На Стайков са върнати пет от откритите медикаменти, които са му били предписани.

В спално помещение №1 са открити и конфискувани 1 бр. USB кабел, 1 адаптор, 1 тв приемник с отдалечено и с адаптор, 1 котлон. В спалня №2 е открит и конфискуван 1 бр. USB кабел. В помещение №3 пък е открит и конфискуван 1 бр. USB кабел.
ОБНОВЕНА

При персонален обиск на ограничения от независимост Румен Янакиев е открит и конфискуван мобилен телефон "SAMSUNG " с сложена в него SIM карта.

От спално помещение №4, в което е настанен лишеният от независимост Янко Ваташки, са конфискувани 1 мобилен телефон "NOKIA " със SIM карта, машинка за подкастряне, зарядно за телефон, 3 вентилатора, 1 кафемелачка и 1 бр. слушалки.

В спално помещение №5, където е настанен лишеният от независимост Пеньо Мангъров, са открити и конфискувани мобилен телефон "ALKATEL " и зарядно за него, 2 броя USB кабел и 1 адаптор.

Иззетите мобилни телефони дават опция на арестуваните да поддържат контакти с трети лица, което от своя страна основава заплаха да се въздейства на очевидци, както и на естествения ход на събиране на доказателства по досъдебни производства.

За осъществената инспекция е известен правосъдния министър Данаил Кирилов и основният прокурор Сотир Цацаров, които да подхващат съответните ограничения за решение на казуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР