Специализираната прокуратура е приключила проверката на скандала, станал известен като

...
Специализираната прокуратура е приключила проверката на скандала, станал известен като
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Татяна Дончева за 500K

Специализираната прокуратура е завършила инспекцията на абсурда, станал прочут като " 500К ", с отвод за формиране на досъдебно произвеждане. Това разгласи ръководителят спецобвинението на Валентина Маджарова. Бившият народен представител и водач на " Движение 21 " Татяна Дончева няма да бъде разследвана за корупционно закононарушение.

В началото на септември 2021 година зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов обвини народния представител от " Изправи се БГ! Ние идваме " Татяна Дончева, че е предлагала рушвет на народен представител от неговата партия, с цел да получи подкрепа за вероятно държавно управление. След което Радостин Василев от Има Такъв Народ описа, че на среща в адвокатската фирма му по време на договарянията за съставяне на кабинет Дончева му е написала на лист " 500К "  и имена на негови съпартийци, което той е схванал като сума, която би могъл да получи, в случай че част от групата на Има Такъв Народ се отдели и взе участие в болшинство, което да поддържа държавно управление. По думите му в началото Дончева го поканила на среща в нейния офис, само че той отказал и тя е пристигнала в неговата адвокатска фирма. Това е станало на 12 август. 

Лидерът на Движение 21 " тогава изрично отхвърли да е отправяла сходно предложение и на собствен ред упрекна партията на Слави Трифонов, че се пробва да избави статуквото в правосъдната система. Валентина Маджарова изясни през днешния ден, че данни за закононарушение има, само че те са незадоволителни, защото за рушвет за нужни много предпоставки, а инспекцията е посочила, че данните са " рехави за подобен извод ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР