Специализираната прокуратура е постановила отказ от образуването на досъдебно производство

...
Специализираната прокуратура е постановила отказ от образуването на досъдебно производство
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата за скандала 500К: Няма достатъчно данни за престъпление

Специализираната прокуратура е постановила отвод от образуването на досъдебно произвеждане във връзка със абсурда с Татяна Дончева, по-известен като " 500К ". Това стана ясно от брифинг на държавното обвиняване.
Още по темата
Припомняме, че юрист Василев от Има Такъв Народ описа преди време, че на 12 август се е видял с Дончева в адвокатската фирма си. Тя си драскала на листче имена на хора от Има Такъв Народ, измежду които Виктория Василева, Ива Митева и Иван Хиновски. Написала и " 500К ".

Юристът добави и че има видеозапис по какъв начин Дончева влиза и излиза от адвокатската фирма му. Около абсурда тогава се изтълкува, че Дончева е предложила пари на срещата, само че това не се потвърди.

От прокуратурата споделиха още, че предприемачите Йордан Моллов, Кирил Джабаров и още 6 души отиват на съд за финансови измами.

Моллов и Джабаров бяха задържани предходната година, откакто са заблуждавали хора, че имат лиценз за капиталови медиатори. Общо 19 души са ми дали пари, а общо вредата е за 4 млн. лв..

Двамата обвинени имат знания като капиталови медиатори, тъй като са управлявали комерсиалното сдружение " Глобал маркет ", на което е лишен лиценз от КФН.

Двамата траяли да търсят пари и основали огромна мрежа от компании на подставени лица. Чрез чиновници в сдруженията се обаждали по телефона на инцидентни жители с предложение да им поверят парите си за ръководство при добра рентабилност. След като лицата, на които са се обадили, дали единодушието си, незабавно им предложили контракти. Двамата заблуждавали клиентите, че имат лицензи от КФН.

След като подписвали договорите, клиентите превеждали пари по сметки на следените от Моллов и Джабаров компании. След това сумите са прехвърляни на други и са теглени на каса. Обезпечени са 2 млн. лева по банкови сметки на измамниците. Запорирани са техни парцели.

Четирима прокурори са работили по случая. 81 са разпитаните очевидци.

Има и второ следствие по случая - за прането на пари, както и за други измами. В хода на събирането на доказателства прокуратурата ще реши дали да подведе под отговорност и други лица.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР