Специализираната прокуратура е освободила срещу парична гаранция от 20 000

...
Специализираната прокуратура е освободила срещу парична гаранция от 20 000
Коментари Харесай

Обвиниха в тероризъм търговският директор на TAD Group

Специализираната прокуратура е освободила против парична гаранция от 20 000 лева комерсиалния шеф на компания TAD Group Георги Янков. Във компанията работи и упрекнатият за източването на данните на над 5 млн. жители и компании от базите данни на Националната организация за приходите Кристиян Бойков.
Янков бе арестуван във вторник при повторния обиск в офисите на TAD Group. Той е освободен от ареста малко преди 19 часа през днешния ден, само че към този момент е упрекнат в тероризъм , обвързван с киберпрестъпления, оповестява Българска национална телевизия.
Антимафиотите от ГДБОП са иззели цялата компютърна техника на компанията, сървърите и рутерите. Според наши източници проверяващите са иззели и доста ключове за декриптиране на информация, както и специфичен криптиращ програмен продукт.
Източници от следствието настояват, че притежателят ТАД груп Иван Тодоров също ще бъде притеглен като обвинен. Той е напуснал България посока Турция преди няколко дни, а от летището край Истанбул е отлетял за Канада. Твърди се, че било планувано от дълго време, само че проверяващи споделят, че проектите за това пътешестване са придвижени последните дни.
Очаква се прокуратурата да разгласи Иван Тодоров за интернационално търсене като издаде както Европейска заповед за арест, по този начин и алена бюлетина на Интерпол.
Според юристите на Кристиян Бойков той е бил свикан в профилираната прокуратура за покачване на поправено обвиняване в 16:30 ч през днешния ден. Момчето по този начин и не се появи.
Според наши източници след задържането на комерсиалния шеф на ТАД груп Георги Янков всички чиновници на компанията са подали заявки за овакантяване и през днешния ден офисът е останал затворен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР