Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за проведени от Министерството

...
Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за проведени от Министерството
Коментари Харесай

Прокуратурата ще разследва поръчките на тестове за деца

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за извършени от Министерството на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на проби за тестване на възпитаници за КОВИД-19.

В началото на януари Антикорупционната комисия изпрати на прокуратурата резултатите от инспекцията си за покупката на антигенни проби за учениците, тъй като съгласно нея има данни за осъществени корупционни закононарушения. Тя обхващаше четири процедури по желание на реализатори, извършени от екипа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Обвинения за нередности при поръчките насочи и уволненият в края на мандата на служебното държавно управление зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров.

Сега от прокуратурата оповестиха, че с разпореждане на наблюдаващия прокурор е формирано досъдебно произвеждане за длъжностно закононарушение. Разследването е предоставено на следовател от отдел " Следствен ", а на Агенцията за държавна финансова ревизия е разпоредено осъществяване на финансова ревизия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР