Специализираната прокуратура блокира арести по ключови дела, в част от

...
Специализираната прокуратура блокира арести по ключови дела, в част от
Коментари Харесай

МВР: Покуратурата спира арести на организирани престъпни групи

Специализираната прокуратура блокира арести по основни каузи, в част от които става дума за проведени незаконни групи. Това се схваща от писмо на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров до Инспектората на Висш съдебен съвет. В писмото се споделя, че прокуратурата бави 25 производства, три от тях са единствено от последната седмица.

" Въпреки основаната организация и съгласувана дата за осъществяване на профилирани полицейски интервенции за задържане на лица, документиране и секване на незаконна активност на проведени незаконни групи, реализациите биват отменяни от наблюдаващите прокурори “, написа Тодоров.

Посочваните от прокуратурата претекстове са висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура, неконкретизирано устно предписание на административния началник на Специализираната прокуратура и други.

Вътрешният министър Бойко Рашков също упрекна прокуратурата, че спъва съзнателно работата на Министерство на вътрешните работи.

" Тези условия основават усложнения в следствието на проведени незаконни групи - несъразмерното закъснение на интервенции по задържането им води до тяхното преструктуриране, до отвод на очевидци (с загадка и очевидна самоличност) от показания, дадени по досъдебни производства, привършване на периодите за употреба на специфични разследващи средства и други. Вече е реалност и неодобрение от страна на потърпевши, по чиито сигнали са формирани каузи, само че приключването им е забавено и надлежно прекосяването в правосъдна фаза ", пишат от Министерство на вътрешните работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР