Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права

...
Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права
Коментари Харесай

7 души са арестувани за търговия с гласове в Плевенско

Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения против политическите права на жителите е извършена през вчерашния ден от чиновници на районно управление (на МВР) – Долна Митрополия и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен. Извършени са инспекции на 7 адреса в град Долна Митрополия и село Ставерци.

В лек автомобил „ Ленд Ровър “ , благосъстоятелност и паркиран пред дома на 57-годишен в село Ставерци , е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници, персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия . Според събраната досега информация,  на съответна дата и място в града,  мъжът е провеждал персонални срещи, на които е записвал данни от персоналните карти на хората и ги уверявал, че ще заплати на всеки по 40 лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия.
 тетрадка търговия с гласове Министерство на вътрешните работи
С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани 57-годишният, шестима поданици на с. Ставерци на 50, 33, 60 и 32 година и двама на 50 и 52 година от  Долна Митрополия, съпричастни към закононарушението. Снети са им пояснения. Работата по случая продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР